Translate

2. juni 2010

02.06.10 Meeknoken fra Nekstadalen

Endelig er det fjelltur!

Vi trodde dagens tur kom til å bli et sant slit og vi var glade for at sola ikke sto stor og rund på himmelen. Det var en fin temperatur å gå i. Ikke noe regn heller, bare litt grått.

Vel oppe i Nekstadalen møtte vi Bodalen Friskole som hadde vært på overnattingstur. Trøtte og opplevelsesrike unger tok i mot oss og det var stor stas å leie hundene rundt omkring på setervollene for noen av de.

Ja, så begynte vi da å traske oppover.

Etter ei stund syntes jeg vi pesa og pusta så mye , at jeg faktisk måtte kommentere det. Konklusjonen på denne ut- og innpustinga av store dimmensjoner , var at vi faktisk har lata oss og vært litt sjuk i noen dager.  Kroppene har trengt hvile,- men nå var vi igang, sa vi, og trasket videre.

Etter ei stund, kom vi faktisk til å kikke på klokka. Oi,- hadde vi gått så raskt opp lia? Utrolig! Vi som var sååå i ulage, men pustepeset lengre nede hadde sin årsak. Tempoet var faktisk bra høgt og det tok oss en time opp i dag.  Utrolig så glad en kan bli av slik du;-))

Hjemturen ble skikkelig "tur". Den gikk over Steinkorga og ned mot Taraldsvatnet, over mot Svein Drykkin, vider ned dalen igjen.

Idag var det en sann nytelse å gå. Akkurat passende varmt.

Finnaly, there are hiking!

Meekknoken is a montain in Averøy. It has an altitude of 751 meters and is the municipality`s highest mountain. Today`s hike went to this mountain, whit to dogs and with hagemor.blogspot.com, a pleasant "mountain goat".

Meekknoken without snow for the first time this year
It`s easier to walk in snow....

Mattis and Frida.View from the top

 Nekstadfjorden, Sunnsfjorden, Hendvika, Fårøya, Orøya mmFreikollen and the mountains in Tustna1 kommentar: